Ciasteczka Buraczane

DSC7_0038

Ciasteczka buraczane to zdrowa alternatywa na podwieczorek.

Przepis pochodzi z książki Ani Lewandowskiej ” Żyj zdrowo i aktywnie”.

DSC2_0013

Składniki:

2 duże buraki

3 łyżki mąki jaglanej (ja dodałam ryżowej)

1 łyżka pestek słonecznika

1 łyżka siemienia lnianego

1 łyżka miodu (u mnie króluje miód gryczany)

1 łyżeczka cynamonu

cukier waniliowy (opcjonalnie)

DSC1_0005

Przygotowanie:

Buraki gotujemy, obieramy ze skórki i rozdrabniamy blenderem.

Dodajemy pozostałe składniki i wszystko razem miksujemy.

Uformowane ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy 40 minut w temperaturze 150 stopni, a ostanie 5 minut w temperaturze 180 stopni.

DSC5_0028

DSC8_0052

DSC6_0034

DSC3_0021

SmAcZnEgO!!!

Gosia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

error: Content is protected !!