Pralinki bez czekolady

DSC2_0005

Składniki:

1/2 szklanki łuskanych pestek słonecznika

3 łyżeczki żurawiny

3 orzechy włoskie

1 łyżeczka kakao

3-4 łyżeczki płynnego oleju kokosowego

DSC3_0013

Przygotowanie:

Wszystkie składniki rozdrabniamy w blenderze.

Następnie przekładamy do silikonowych foremek lub jak w moim przypadku do pojemnika na kostki lodu.

Wkładamy do lodówki i po godzinie mamy pralinki do kawy bogate w witaminy, minerały oraz zdrowe tłuszcze.

Banalnie proste i smaczne 🙂

Pestki słonecznika to źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3 i omega-6

oraz witamin i minerałów.

Żurawina to witamina C, B1, B2 oraz wapń, fosfor, miedź i jod.

Orzechy włoskie są bogate w fosfor, żelazo, wapń, potas, magnez i cynk

oraz witaminę E i witaminy z grupy B.

Olej Kokosowy – nie buduje tkanki tłuszczowej

ale wspomaga przemianę materii, co oznacza,

że wspomaga gubienie zbędnych kilogramów.

DSC1_0002

Przepis w troszkę innej wersji znalazłam u LIFEMANAGERKI.

Polecam jej bloga i ZdrowoManię, czyli internetowy program o zdrowym stylu życia.

sMacZnEgo!!!

Ps.

Po kawie i słodkościach

nawet tych najbardziej zdrowych

polecam aktywność fizyczną,

gdyż to właśnie mięśnie

najlepiej spalają tłuszcz.

Gosia

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: Przepiśnik

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

error: Content is protected !!