Prosty przepis na szybki i pyszny obiad dla miłośników makaronu.
Nie podaję dokładnie ilości, bo robię „na oko”.
Ktoś może lubi dużo czosnku, ja także lubię czosnek,
ale nie mogę bo mi szkodzi,
więc dodaje bardzo mało.
SkŁaDnIki:
* Makaron pełnoziarnisty lub razowy
* Liście szpinaku
* Suszone pomidory w oleju
* Ser pleśniowy błękitny
* Czosnek
PrzYgoTowAnie:
Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie.
W międzyczasie na małej ilości (lub dużej – jak kto woli) oleju z pomidorów
delikatnie podsmażamy suszone pomidory z czosnkiem.
Czosnku nie można przypalić bo będzie gorzki.
Następnie dodajemy całe liście szpinaku.
Ja dodatkowo podlewam co jakiś czas małą ilością wody,
bo nie lubię jak jest tłusto.
Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę ser pleśniowy.
Dusimy do momentu aż ser się roztopi i wszystko się połączy.
Tak przygotowany szpinak nakładamy na ugotowany makaron
i gotowe.
SmAczNego!!!
Gosia