Chlebek Bananowy II

DSC4_0450

Przepis na ten chlebek znalazłam na blogu Ani Lewandowskiej.
Oryginalny przepis trochę zmieniłam.
Zamiast mleka roślinnego dodałam zwyczajne krowie mleko
i trochę mleczka kokosowego.
Nie dodałam babki płesznik, gdyż zupełnie o niej zapomniałam.

SkŁaDnIkI:

100 g mąki ryżowej
100 g mąki gryczanej
60 g mąki kokosowej
60 ml oleju kokosowego
80 ml mleka
4 łyżki mleczka kokosowego
3 dojrzałe banany (małe)
1/2 dojrzałego mango
cynamon, kardamon, karob
łyżeczka proszku do pieczenia bio

DSC3_0440

PrZyGoToWaNiE:

Łączymy wszystkie suche składniki.
Następnie dodajemy do nich pokrojonego banana i mango.
Na koniec dolewamy mleko i olej.
Miksujemy na gładką masę.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 60 minut lub dłużej jeśli trzeba.
Do pieczenia nie używam termoobiegu,
ponieważ wydaje mi się, że ciasto lepiej smakuje
gdy jest pieczone „normalnie”.

DSC2_0436

Jeżeli macie ochotę polecam także spróbować innej wersji przepisu na bananowy chlebek.
Przepis tutaj.

DSC1a_0425

Chlebek świetnie smakuje z zieloną herbatą.

SmAcZnEgO!!!

Gosia

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: Przepiśnik

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

error: Content is protected !!