Grillowane warzywa mogłabym jeść codziennie,
a przygotowanie ich jest proste i szybkie.
SkŁaDnIkI:
1 Papryka
1 Cukinia
1 Bakłażan
6-8 Pieczarek
2 Ząbki czosnku
Oliwa
Sól,
Pieprz czosnkowy
Słodka papryka
Zioła prowansalskie
PrZyDoToWaNiE:
Warzywa myjemy i kroimy na równe części.
Obrane pieczarki sparzamy wrzątkiem.
Oliwę łączymy z ziołami i smarujemy warzywa.
Następnie układamy warzywa na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym wcześniej piekarniku
przez ok 18 minut, w temperaturze 200 stopni.
Zależy od grubości pokrojonych warzyw.
Podajemy ze świeżym pieczywem.
SmAcZnEgO!!!
Pozdrawiam 😉
Gosia
Pyszne, 100 razy lepsze niż w restauracji:)