Grillowane Warzywa

Grillowane warzywa mogłabym jeść codziennie,
a przygotowanie ich jest proste i szybkie.

SkŁaDnIkI:

1 Papryka
1 Cukinia
1 Bakłażan
6-8 Pieczarek
2 Ząbki czosnku
Oliwa
Sól,
Pieprz czosnkowy

Słodka papryka
Zioła prowansalskie

PrZyDoToWaNiE:
Warzywa myjemy i kroimy na równe części.
Obrane pieczarki sparzamy wrzątkiem.
Oliwę łączymy z ziołami i smarujemy warzywa.
Następnie układamy warzywa na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym wcześniej piekarniku
przez ok 18 minut, w temperaturze 200 stopni.
Zależy od grubości pokrojonych warzyw.
Podajemy ze świeżym pieczywem.

SmAcZnEgO!!!

Pozdrawiam 😉
Gosia

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: Przepiśnik

Jeden komentarz

Skomentuj Mecen Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

error: Content is protected !!